Zwangerschapscursus op maat

Van Buik tot Baby: zwangerschapscursus-op-maat bij de Groeisprong

Kun je of wil je niet deelnemen aan een zwangerschapscursus in een groep? Volg je een zwangerschapscursus, maar heb je behoefte aan aanvullende begeleiding? Praktijk de Groeisprong bied je de mogelijkheid je eigen voorbereiding op je bevalling samen te stellen.

Je geeft zelf aan welke onderdelen je alleen en welke je eventueel samen met je partner wilt volgen (of iemand die jou tijdens de bevalling ondersteunt). De begeleiding kan in iedere fase van je zwangerschap gestart worden en indien gewenst ook na de bevalling doorlopen.

Je zwangerschapscursus-op-maat kan bestaan uit één of meer van de volgende onderdelen:

  • Informatie over de zwangerschap, de bevalling en de kraamtijd
  • Praktische oefeningen waarin je houdingen en technieken aanleert om weeën op te vangen en te persen
  • Ontspanningsoefeningen om je tijdens de bevalling beter te leren ontspannen en/of te leren omgaan met angst voor de bevalling
  • Informatie over complicaties en ingrepen tijdens de bevalling
  • Informatie over borst- en flesvoeding
  • Oefeningen om tijdens de zwangerschap al contact op te bouwen met je baby, tips om dit na de geboorte voort te zetten
  • Praktische tips om om te gaan met bepaalde klachten die zich tijdens de zwangerschap kunnen voordoen (bijvoorbeeld misselijkheid, zuurbranden, obstipatie, bandenpijn)
  • Ritme en lichaamstaal van je baby
In eerste instantie had ik een indicatie voor een keizersnede, maar bij 38 weken werd er toch gezegd dat ik “natuurlijk” mocht bevallen.

We hadden nog geen bevallingscursus gevolgd en aangezien de lessen al bezig waren hebben we besloten een privé-les te nemen bij Claudia. Dit gaf ons de gelegenheid in korte duur samen in een intieme sfeer de verschillende methodes van puffen, massage en ontspanning door te nemen.

Dit heeft mij en mijn partner gedurende de partus er doorheen gesleept. Ik zou het dus ook iedereen aanraden een bevallingscursus te volgen.

Saskia, Sander en onze dochter Isabella!

Afspraak maken
 

Herhalingscursus 2e, 3e, 4e kind

Als je zwanger bent van je 2e of volgende kind, heb je meestal geen behoefte aan een uitgebreide cursus. Het kan wel heel fijn zijn een korte opfriscursus te volgen waarin alle praktijk voor je bevalling, zoals persen, puffen en het opvangen van weeën nog eens herhaald worden. Ook een herhalingscursus kun je zelf samenstellen. Je kunt alle vragen kwijt die je eventueel nog hebt over je vorige bevalling(en). En er is ruimte voor informatie en tips over het voorbereiden van je kind(eren) op de nieuwe baby.

Kosten

De kosten voor de zwangerschapscursus-op-maat bedragen € 70,- per uur.

Afspraak maken

Meer reacties van cursisten

Graag willen we je bedanken voor de goede voorbereiding die de zwangerschapscursus ons heeft gegeven. We kijken met een erg goed gevoel terug op de bevalling van Milo.

Het was geen snelle bevalling, van ontsluiting tot en met het moment dat hij ter wereld kwam duurde het 18 uur.

In de ontsluitingsfase heb ik heel veel gehad aan de buikademhalingen en eigenlijk ben ik niet aan puffen toegekomen. Om de ontsluitingsweeën op te vangen hebben we heel wat tijd onder de douche gezeten, op een skippybal en Erwin masseerde daarbij mijn rug, dat hielp mij er doorheen.

Bij de persweeën was de kleine er uiteindelijk in 36 minuten uit! Elke perswee heb ik ten volle benut (met in mijn achterhoofd dat je er uiteindelijk ook maar een beperkt aantal hebt…).

Al met al heb ik geen pijnstilling nodig gehad en waren we als stel ook heel goed op elkaar ingespeeld, waardoor we echt het gevoel hebben de bevalling met zijn tweeën gedaan te hebben. Alsnog bedankt en wellicht tot een volgende keer?

Erwin en Lavinia

Ik heb een hele voorspoedige bevalling gehad. Mijn eerste weeën begonnen rond 17.15 uur en om 23.04 had ik Lily al in mijn armen!

De meeste weeën heb ik op zo’n grote bal opgevangen, dat voelde voor mij het prettigste. Ik heb zelf erg veel aan je lessen gehad en ook Patrick heeft mij op een fijne manier kunnen ondersteunen dankzij je tips!

Patrick en Wendy

De bevalling verliep anders dan gedacht, maar toch hebben we heel veel gehad aan alle informatie, tips en handige weetjes van de cursus. En … het persen ging net als op de cursus héél goed; met 3x goed persen was íe er!

Arjen en Suzanne

Afspraak maken

Je naam (verplicht)

Je e-mail (verplicht)

Je telefoonnummer (verplicht)

Onderwerp

Wil je nog iets zeggen?

Tags

Zwanger, zwangerschapscursus