Cupcakes glutenvrij recept: glutenvrij, eivrij, gistvrij, suikervrij en zuivelvrij.
Toen ik vanochtend zin had in “iets lekkers bij de koffie” , kwam ik tot de conclusie dat er nog weinig in huis was. Einde van de week: boodschappentijd.
Nu ben ik al een poosje bezig met het samenstellen en uitproberen van gluten-, ei-, gist-, zuivel- en suikervrije recepten.
Dus heb ik het nuttige maar met het aangename verenigd en heb gekeken wat ik aan meel en andere ingrediënten nog had staan om een gezond tussendoortje te maken, wat ook bij bovengenoemde voedselovergevoeligheden gerust gegeten kan worden.
Cupcakes glutenvrij recept
glutenvrij, eivrij, gistvrij, suikervrij en zuivelvrij
Ingrediënten:
- 50 gram rijstemeel
- en 50 gram kokosmeel
- 50 gram amandelmeel
- 50 gram kokosrasp
- 1 maatschepje psylliumvezels
- 200 ml. amandelmelk
- het sap van 2 pers-sinaasappels
- een handje gemengde rauwe noten (naar wens wat fijner of grover gehakt)
- een halve theelepel natriumbicarbonaat
Naar smaak kun je eventueel nog wat kaneel en/of vanille toevoegen.
Bereidingswijze
Ik heb een cupcake-vorm gebruikt. Bij deze hoeveelheden heb je dan ongeveer 8 cupcakes.
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Voeg de psylliumvezels toe aan de amandelmelk en laat het even staan terwijl je af en toe goed doorroert (zodat er geen psylliumklontjes meer zijn).
- Doe het rijstemeel, de kokosmeel, het amandelmeel en de kokosrasp in een mengkom en meng het. Voeg de natriumbicarbonaat erbij.
- Meng dan ook het psyllium-amandelmelk mengsel erdoor. En voeg nu beetje voor beetje het sap van de sinaasappels toe: de deegmix mag niet te droog worden, want dan worden je cakejes brokkelig, maar ook niet te nat.
- Voeg tenslotte de noten toe.
- Dit gaat ongeveer 20-25 minuten in de oven op 180 graden. De cakejes voelen veerkrachtig aan en komen makkelijk los uit de vorm.
Eet smakelijk!
Lekker en gezond
Deze cupcakes zijn vezelrijk en bevatten hoogwaardig eiwit. Daarnaast zijn ze een bron van: B-vitaminen en vitamine E, calcium, magnesium, kalium, ijzer, koper, zink, selenium, chroom en mangaan. Tenslotte bevatten ze essentiële vetzuren.
Claudia van Wezel
Handboek bij voedselovergevoeligheid
- glutenvrij
- zuivelvrij
- eivrij
- suikervrij
- gistvrij
Hier kun je meer over ons handboek lezen en je kunt het hier ook kopen.
Of vraag een inkijkexemplaar op. We sturen je het per e-mail toe en daarna krijg je een exemplaar van Groei-nieuws als we iets te vertellen hebben.
0 reacties