Amandelbrood bij spijsverteringsklachten
Dit amandelbrood is koolhydraat-arm, gistvrij, koemelkvrij en glutenvrij.
Ingrediënten
- 250 gram amandelmeel
- 2 el kokosrasp
- 3 el gebroken lijnzaad (kan ook zelf gemalen worden)
- evt. 1/8 tl Keltisch zeezout (kan ook weggelaten worden)
- 1 1/2 tl bakpoeder of natriumbicarbonaat
- 5 eieren
- 50 ml zachte kokosolie (smelt – bij 26 graden of hoger)
- 1 el honing
- 1 el appelcider azijn
Ik had toen ik het maakte geen honing in huis en heb toen gula djawa (palmsuiker) gebruikt.
Bereiding
- Neem een keukenmachine met messen en doe hier alle droge ingrediënten in. Pulseer het een paar keer om het goed te mengen.
- Kluts in een mengbeker de eieren los en roer de kokosolie, honing en azijn erdoor. Giet dit bij het amandelmeel en laat de machine even een minuut draaien.
- Neem een bakblik van ongeveer 20 x 9 x 5 cm en doe hier een velletje bakpapier in.
- Schenk het beslag in het bakblik (¼ van de rand) en bak het op 175 graden Celsius in 40 minuten gaar.
- Laat het broodje minstens een half uur afkoelen eer je het aansnijdt.
Dit wordt een klein broodje. Je kunt de hoeveelheid verdubbelen, dan past het in een broodbakblik: dan 60 minuten afbakken (anders wordt het binnenin niet gaar).
Het brood is minder goed te bewaren in de diepvries, het wordt dan te vochtig.
Amandelbrood heeft gezondheidsvoordelen!
- Amandelbrood is rijk een vitaminen en mineralen en goede vetten en er zit hoogwaardig eiwit in. Daarnaast is het zeer vezelrijk.
Amandelmeel bevat onder meer vitamine B1, B2, B6 en E en de mineralen calcium, ijzer, fosfor, kalium, zink, koper, mangaan, selenium en chroom. Het is ook zeer rijk aan magnesium.
Kokosmeel en lijnzaad zijn ook rijk aan vezels en lijnzaad bevat daarnaast goede vetzuren.
Lunch
Dit brood is heel geschikt om bijvoorbeeld als lunch (mee) te nemen. Je hoeft er niet heel veel van te nemen: het geeft snel een goed verzadigd gevoel. Omdat het een licht cake-achtige smaak heeft kun je het ook een keer voor een gelegenheid maken. Ik heb het bijvoorbeeld zelf als “alternatief” paasbrood gebakken.
- Het past goed in een koolhydraatarm dieet
- Het is geschikt bij veel spijsverteringsklachten!
Handboek bij voedselovergevoeligheid
- glutenvrij
- zuivelvrij
- eivrij
- suikervrij
- gistvrij
Hier kun je meer over ons handboek lezen en je kunt het hier ook kopen.
Of vraag een inkijkexemplaar op. We sturen je het per e-mail toe en daarna krijg je een exemplaar van Groei-nieuws als we iets te vertellen hebben.
0 reacties